Nyhed

Årsberetning 2023

Formandskabet og tovholderne for de enkelte arbejdsgrupper i DN Sorø, har i samarbejde udarbejdet en årsberetning for aktiviteterne i afdelingen. Det er blevet til et digert væk på 20 sider, som afspejler de mange aktiviteter, som foregår i regi af DN Sorø.

Se videre nedenfor

Årsberetningen kan læses her.

Årsberetningen kommer hele vejen rundt, herunder:

  • De praktiske arbejdsopgaver som: Affaldsindsamlingen, sy-maraton, pasning af hasselmuskasser og vores aktive naturpleje, herunder le-slåning i Vaseskov og pasning af de mange spor i kommunen.

  • Arbejdet med natur og kultur i kommunen: Vores holdning til afgræsning af de fredede og naturbeskyttede områder, udviklingsplanerne for bl.a. Ankerhusgrunden og området ved Sorø Station og de mange ønsker om at bygge indenfor sø-bebyggelseslinjen. Desuden har DN Sorø med stor succes indledt et tæt samarbejde med indvindere af råstoffer og lodsejere i kommunen, primært for at sikre områder for de sjældne og beskyttede arter som strandtudsen og hasselmusen.

  • Egentligt sagsarbejde: Dvs. at være naturens advokat i forhold til de mange planer, dispensationer og tilladelser, som myndighederne udgiver (ca. 300 om året). I årsrapporten har vi fokuseret på enkelte af disse, nemlig Sandstone, terrænreguleringer og kommuneplanen, men reelt var der mange andre sager og planer, som var værd at skrive om.

  • Arrangementer: DN Sorø gennemfører en række arrangementer i løbet af året, som er åbne for alle interesserede, og vi oplever en meget stor interesse for disse.

  • Deltagelse i diverse fora: Grønt Forum, Grundvandsråd, TV2 Øst repræsentantskabet, Frivilligcenter Sorø og Naturpark Åmosen samt vores deltagelse i en række interne fora i regi af DN, alt sammen steder, hvor vi mener at vores tilstedeværelse og deltagelse har en betydning.

  • Socialt sammenhold: Via arbejdet i arbejdsgrupperne, gennem deltagelse i de månedlige bestyrelsesmøder samt via det årlige sociale arrangement for alle aktive, forsøger vi at gøre arbejdet i DN Sorø givende, ikke kun fagligt, men også socialt.

Skulle du få lyst til at være med i ovenstående, så kontakt formandskabet eller en af tovholderne i arbejdsgrupperne. Mailadresserne på disse kan ses i oversigten over arbejdsgrupper, tryk på knappen nedenfor, eller mød os på årsmødet mandag d. 6. november 2023 kl. 19:00-21:30 på Værkerne i Sorø.

Flere nyheder