Svovlporesvamp på et egetræ i Egevangen. Træet faldt året efter at svampen viste sig første gang og lyste op.
En meget flot bøg i Sorø Sønderskov, hvor lektor Halfdan G. Beck altid kunne fremvise en syngende skovpiber på sine berømte nattergaleture. Her fotograferet en dag i marts 2017, hvor træet tilsyneladende var i fin form, se dog næste billede.
Den gamle stolte superbøg i Sønderskoven er nu hjem for en masse svampe. Billedet taget i december 2020, så hurtigt kan det gå nedad for de gamle kæmper, til glæde for masser af andre organismer.
Et meget stort egetræ i Sorø Sønderskov ved den gamle jernbane til Sorø bystation. Bemærk udvæksten på egetræets gren. Det er boet fra Stor Gedehams, Vespa crabro. Det er meget sjældent at boet findes udenfor selve træet.
Gul Bævresvamp, Tremella mesenterica på træ ved det gamle traktørsted i Suserup Skov.
Mistelten (Viscum album) på æbletræ. Mistelten er en halvsnylter, som tager sig godt af vand og mineralske stoffer fra bæretræet. Da planten selv sørger for fotosyntese, er den kun halvsnylter. Bærrene spises bl.a. af den drosselfugl, som hedder Misteldrossel, deraf navnet.
Mange fugle bygger deres reder i træer eller finder naturlige huller i træerne til at yngle i. Men der er efterhånden meget få træer med huller, så bl.a. stæren har det meget svært på hele Sjælland. Der bliver gjort forsøg med at opsætte kasser til stære på de gamle elletræer, der hvor der udsættes køer på Flommen, lige udenfor Sorø By.