Høringssvar

Høringssvar til lokalplan SK 79 - udvidelse af dagligvarebutik samt opførelse af tankanlæg og vaskehal i Stenlille

DN Sorø har fremsendt sine kommentarer til lokalplanforslag SK 79, der er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af eksisterende dagligvarebutik samt opførelse af et tankanlæg og en vaskehal.
Læs høringssvaret nedenfor.

DN Sorø vil gerne fraråde, at lokalplanen skal muliggøre opførelse af et tankanlæg. At opføre endnu et tankanlæg vil være kontraproduktivt i forhold til at opnå målsætningerne i Sorø Kommunes DK 2020 plan, hvori omstilling til grøn mobilitet er et af indsatsområderne, da det fossile forbrug skal nedbringes og udfases.

I planen vil Sorø Kommune tilvejebringe et strategisk grundlag for at opsætte el-ladestandere. Der er mangel på ladefaciliteter i den nordlige del af kommunen, mens der i forvejen er to tankstationer i nærheden.

FNs klimapanel har igen og igen fremlagt deres vurdering af klodens tilstand. Og talen er klar; klimaet bevæger sig med alarmerende hastighed mod temperaturstigninger, der overstiger klodens bæreevne. Ved ”tipping points” vil en række selvforstærkende processer få klimaforandringerne til at vokse voldsomt.

Der forestår derfor myndigheder på alle niveauer en bunden opgave med at få den grønne omstilling op i hastighed. Understøtte overgangen til klimavenlig mobilitet ved f.eks. at forbedre og styrke vilkårene for alternativer til fossil-bilerne.

Myndighederne vil sikkert støde på udfordringer og barrierer undervejs, men det er bekymrende, hvis en myndighed selv er en del af barrieren. Jo flere fossile tankstationer, jo større barriere. Det vil derfor være fremsynet og ansvarligt at fjerne den fossile tankstation fra lokalplanen og erstatte den med ladestandere

hilsen

Niels Hilker
formand for DN Sorø

Lokalplanforslaget kan i øvrigt ses her.

 

Illustration fra lokalplanen af den kommende vaskehal i Stenlille.
Flere nyheder