Nyhed

Markante fortidsminder i Sorø kommune

DN Sorøs Natur- og Fredningsgruppe har arbejdet med ’Den lille Natur’, som bl.a. omfatter de markante fortidsminder, som findes rundt om i vores omgivelser, og som vi ofte overser, men som ofte rummer små oaser af biodiversitet og en masse historie og åndehuller.
Læs nedenfor om arbejdet og det notat som arbejdsgruppen har udarbejdet efterfølgende, og som opfordrer Kommunen, ejerene og borgere til at indgå i et samarbejde omkring vedligeholdelse af og information om fortidsminderne.

DN Sorøs Natur- og Fredningsgruppe gennemførte i 2021 2 rundture til de mere markante fortidsminder i Sorø kommune, for at kigge på disse med bredt sigte for at undersøge bl.a. biodiversitet, adgangsforhold, tilstand og information. Notatet som kom ud af de i øvrigt hyggelige ture kan læses her
Der er tale om et 23 sider langt notat fyldt med billeder fra rundturene og med oplysninger om fortidsminderne samt med vores anbefalinger til hvad der godt må gøres for at gøre oplevelsen af fortidsminderne endnu bedre.

Læs gerne videre på DN Sorøs hjemmeside, f.eks. under fanen med Naturen i Sorø: https://soroe.dn.dk/naturen-i-soroe/fortidsminder-og-natur/

Flere nyheder