Pressemeddelelse

Naturen er løsningen på klimakrisen

100 personer var mødt op, da DN Sorø i går havde inviteret til foredrag med Maria Reumert Gjerding, DNs Præsident med titlen; Hvad gør vi med de to store kriser: Biodiversitetskrisen og Klimakrisen.

Maria Reumert Gjerding er en vidende og engageret formidler, som via en powerpoint præsentation fik understreget sine pointer om, at vi befinder os midt i to kriser: En klimakrise og en biodiversitetskrise. Hun gennemgik naturens og klimaets tilstand og pegede på de muligheder, vi har for at gøre noget ved det. De hænger uløseligt sammen, og derfor må de også løses i samspil.

Spørgsmålene fra Salen drejede sig bl.a. om Åmosen, lavbundsjorde og jordfordeling, om regenerativt landbrug, om hvor vindmøller og solcelleparker kan placeres. Maria Reumert Gjerding afsluttede sine besvarelser med at opsummere sit centrale budskab: Naturen er løsningen på klimakrisen!

I DN Sorø er vi meget glade for aftenen forløb og for det flotte fremmøde. Det er tydeligt, at emnet er noget, der optager mange. Nu håber jeg vi alle har fået lidt mere indsigt, så vi i fællesskab kan skride til handling. Tiden med at vente skal være slut.

(fremsendt som pressemeddelelse til de lokale medier d. 30. marts 2023)

(Noter fra aftenen, ved næstformanden for DN Sorø, kan læses her)

Flere nyheder