Nyhed

Alsted stien - endnu engang

DN Sorø har sammen med Friluftsrådet Sydvestsjælland henvendt sig d. 3. april 2019 til "Tilsynet med kommunerne" for at få deres vurdering af, hvorvidt Sorø Kommune overholder sin pligt efter naturbeskyttelseslovens § 73 til at sørge for, at et ulovligt forhold bliver lovliggjort.

Sagen drejer sig om den ulovligt nedlagte markvej syd for Alsted By, hvor Natur- og Miljøklagenævnet afsagde sin seneste kendelse d. 16. juni 2015 (læs her), som blev behandlet på Sorø Kommunes udvalg for Teknik og Miljø den 11. april 2018.

Fagcenter Teknik, Miljø og Drift indstillede dengang til udvalget, at der blev givet tilladelse til nedlæggelse af markvejen uden at der skulle stilles vilkår om, at der skal etableres en alternativ rundtur eller markvej til udsigtspunkt i modstrid med foranstående kendelse.

Udvalget vedtog følgende: Godkendt - men med vilkår om at der etableres en alternativ løsning via dialog med lodsejeren. Løsningen skal godkendes af udvalget efterfølgende.

Siden er der intet sket. Natur- og Miljøklagenævnets kendelse er efter næsten 4 år endnu ikke efterlevet, det er det som henvendelsen til "Tilsynet med kommunerne" drejer sig om.

Læs henvendelsen her, eller læs om hele sagen ved at trykke på knappen nedenfor.

Flere nyheder