Akademihaven

Besøg Akademihaven, som er åben året rundt. Læs gerne mere om haven på Stiftelsens hjemmeside: https://www.stiftsor.dk/akademigrunden/akademihaven/ 
eller se og udskriv folderen over Akademihaven og Stensbøg Skov her

Danmarks største og flotteste hjertetræ (Cercidiphyllum japonicum) findes i Akademihaven, lige bag alumnatet. Om efteråret skifter træets blade fra grøn til gul på blot en enkelt nat.
Under 2. verdenskrig blev der plantet en del Kaukasisk Vingevalnød (Pterocarya fraxinifolia) for hurtigt at gro ved til brænde. I Akademihaven findes en hel lund alene bestående af disse smukke og spændende træer.
Denne smukke hængepil i Akademihaven fremtræder ofte med farvet lys på, når der holdes Kyndelmissefest i Sorø.
Hvad er det for et træ, som er mere end 100 år gammelt, er ca. 1½ m højt og med en krone på over 100 m2. Det er en vrang bøg i Akademihaven. Man kan lige akkurat krybe ind under kronen.
Her ses kronen på den vrange bøg i Akademihaven nedenfor Alumnatet. Om sommeren er træet umiddelbart meget lidt markant i landskabet, det ligner mest af alt en staude, som har bredt sig.
I Akademihaven findes et kæmpestort tempeltræ (ginkgo biloba)
Et stort træ, Alm. Robinie (Robinia pseudoacacia), står foran hallen på Sorø Akademi. Træet er formenlig et af Danmarks største og står meget smukt og beskyttet på Akademigrunden.
På store plads, hvor der ofte er store arrangementer, og hvor der i sin tid blev afviklet de første cricketkampe i Danmark, findes en gammel, flot eg. Bagved findes den relativt nye bygning på Akademigrunden - Skjalm Hvide, populært kaldet 'Stregkoden'.