Udsnit fra arealinfo.dk over Nordskoven ved Stenlille med angivelse af de 2 bjerge: Hjortebjerg og Stenbjerg og sagnstenen Sengestenen

Nordskoven er absolut et besøg værd. Kommer man ind i skoven fra Stenlille siden finder man en fin parkeringsplans ved Hjortebjerghuset, som er et godt udgangspunkt for en tur i skoven. Lige over for P-pladsen peger et skilt mod Sengestenen, som absolut er værd at besøge. Læs mere om stenen her.

Hvis man i stedet vil bestige Hjortebjerg, så går der en mindre sti til højre og opad. Hjortebjerg er ikke mindre end 70 m og på toppen står man højt, men med meget store og ranke bøge over sig.  Toppen af Hjortebjerg er i øvrigt en rydningsrøse, dvs. en gravhøj, som er bygget af større og mindre sten. Fredningsnummer. 342465.

Rolf Lehrmann
Toppen af Hjortebjerg er en rydningsrøse, en gravhøj, som er bygget af større og mindre sten. Fredningsnr. 342465
Rolf Lehrmann
Udsigten fra Hjortebjerg i Nordskoven tæt på Stenlille. Højden på Hjortebjerget er angivet til 70 m.

Længere inde i skoven kan man fra Ostrupvej følge Stenbjergvej som bugter sig gennem skoven. Når man kommer til Stenbjerg er det tydeligt, hvoraf navnet kommer. Den høje bakke er overstrøet med med store sten og for at bestige bjerget skal der arbejdes.  Både Stenlille og Stenmagle betyder i øvrigt "Græsgangen med stenene", hvor Stenlille er opstået som en udflytterby fra den store by, Stenmagle.