Den lokale grønne omstilling

DN Sorø har en arbejdsgruppe, som beskæftiger sig med såvel den globale som den lokale grønne omstilling. Hvis du vil være med i dette arbejde, så tryk på knappen nedenfor og se på hvad gruppen arbejder med og meld gerne tilbage til tovholderen(erne), hvis du vil være med i arbejdet.

Hvis du vil arbejde seriøst med biodiversiteten i din have, så se hvilke initiativer der er i gang lokalt og landsdækkende under menupunktet: Haver, mens lokale og landsdækkende initiativer kan ses under punktet Miljø.

For at understøtte bevægelsen væk fra brugen af plastikposer og brug-smid væk kulturen har arbejdsgruppen startet et projekt "Plastikposefrit Sorø", hvor der bliver syet indkøbsnet af donerede stofrester.

Nettene syes bl.a. i skolers Håndværk og Design timer, hvor den første tilbagemelding lyder, at eleverne synes, at det er fedt at lave noget, der skal bruges, frem for bare at lave øveprojekter, der ikke har nogen praktisk anvendelighed.

Tanken er at poserne via Sorø Handelsstandsforening deles ud i de lokale butikker, hvor man så, efter brug, kan aflevere dem igen, så nettene cirkuleres i en slags låneordning. 

TV2 Øst havde et indslag d. 30/10-2022 om emnet, se indslaget her: 
https://www.tv2east.dk/arkiv?date=2022-10-30&clip=024c80eb-d89e-423a-9fad-208a6a17190d

Læs mere om projektet ved at trykke på knappen lige under billedet.

Katja Parlo
Projektet 'Plasticfrit Sorø' producerer genbrugsindkøbsposer