Nyhed

Naturen i Sorø kommune

I Sorø finder du smuk og spændende natur. DN Sorø vil godt inspirere til at man går ud og oplever denne, ikke blot de store skove, de flotte landskaber og de store, smukke søer, men også den lille natur som bl.a. findes ved gadekærene og ved fortidsminderne. Blandt fortidsminderne er der de store anlæg med Pedersborg Volde og de mange kæmpehøje, men også mange markeringssten, enkelte sten, som er fra før vi fik GPS til at navigere efter.
Læs videre og bliv inspireret til en tur derud.

På DN Sorøs hjemmeside (http://soroe.dn.dk/) vil vi gerne inspirere dig til en tur ud i Sorø kommunes natur. Vi har valgt på 'Naturen i Sorø' siderne, at præsentere natur (steder, fauna og flora), som er særlig og/eller sjælden for Sorø kommune, se via dette link: http://soroe.dn.dk/naturen-i-soroe/.

Som noget nyt har vi valgt at beskrive nogle af de mange markeringssten (vildtbanesten, milesten, skelsten, kilometersten, sagnsten og runesten), som findes i kommunen, og som er fra før vi fik GPS at navigere efter. Rigtig mange af disse markeringssten  har karakter af egentlige fortidsminder, selv om nogle historisk set er meget nye.

Kig på hjemmesiden ved at klikke på knappen nedenfor og følg evt. nogle af de mange links til at læse mere, og gå så ud i naturen og find dem, der er mange flere end vi har beskrevet på siderne.

Flere nyheder