Pressemeddelelse

DN Sorø fik medhold i klage

Miljø- og Fødevareklagenævnet har afvist Sorø Kommunes dispensation fra søbeskyttelseslinjen til et nybyggeri på Egevangs Alle ud mod Sorø Sø.

”Miljø- og Fødevareklagenævnet har i sin kendelse lagt vægt på, at naturbeskyttelseslovens § 16, stk. 1 er en forbudsbestemmelse, og at et ønske om at bebygge en grund med et enfamiliehus ikke i sig selv kan betragtes som en tilstrækkelig tungtvejende grund til at dispensere. Det er endvidere nævnets opfattelse, at en dispensation til det ansøgte vil kunne medføre en uønsket præcedens, ikke blot generelt, men særligt ved Sorø Sø.”

DN Sorø er selvsagt tilfreds med klagenævnets afgørelse. Det er godt for naturen og oplevelsen af Sorø Sø som et element i landskabet. Det må ikke være sådan i Sorø Kommune, at der absolut skal bygges, blot fordi der er en ledig plet. Naturen har brug for mere plads, ikke mindre.

Men DN Sorø er også tilfreds med Miljø- og Fødevareklagenævnets begrundelse om, at der dels skal tungtvejende grunde til at dispensere fra søbeskyttelsen og dels at en dispensation kan medføre uønsket præcedens. Det er præcis de argumenter, som DN Sorø har brugt i sidste uges klage over dispensation fra Sorø Søs beskyttelseslinje til byggeri på Trautnersvej.

DN Sorøs klage er fra juni 2022 og har været omtalt i medierne, hvorfor medierne nu også orienteres om afgørelsen.

(Sendt til de lokale medier d. 27. januar 2023)

Flere nyheder