Arrangement

Det er hyggeligt at rydde op i naturen når man gør det sammen

Igen i år opfordrer DN den danske befolkning til at tage del i forårsrengøringen i vores smukke natur. Indsamlingen finder sted lige uden for din egen hoveddør, og du bestemmer selv om du vil samle ind en enkelt time eller hele dagen. Tilmeld dig og din familie, eller gå sammen med naboerne og få en hyggelig dag sammen i naturen. Start din egen indsamling på www.affaldsindsamlingen.dk eller se hvor der allerede er en indsamling tæt på dig.

Affald, der ligger hen i naturen, er en tikkende bombe og skal samles op hurtigst muligt, inden det ryger i maverne på dyr og fugle. Der er hvert år triste eksempler på dyr, der mister livet, fordi de har indtaget affald, har skåret sig på glas og metal eller har fået sig viklet godt og grundigt ind i plast.

– Vi hjælper dyrene ved at samle affaldet op – og vi hjælper os selv og hinanden til at få nogle bedre naturoplevelser i en ren natur fri for henkastet affald.

-  Vi ser desværre en tendens til at folk smider affald dér hvor der i forvejen ligger skidt og flyder. Derfor er det rigtig vigtigt at få ryddet op fra tid til anden, så folk ikke fristes unødigt til at kaste affald i naturen.

- Ved at deltage i den årlige affaldsindsamling er du direkte med til at passe på den danske natur, og samtidig sende et klart og tydeligt signal til dine børn og familie om hvordan man bør opføre sig når man er gæst i naturen.

Når den årlige affaldsindsamling løber af stablen den 22. april 2018, er det ikke kun lokalafdelingerne fra DN, der er i felten for at samle affald. De bakkes nemlig op af hundredvis af skoler og børneinstitutioner, virksomheder, sportsforeninger, klubber og familier, som vier denne søndag til at rydde op i lokalnaturen. Derfor er der indsamlinger i hele landet – og du kan også være med.

Sidste år havde vi rigtig mange aktive indsamlere i Sorø, men vi vil naturligvis gerne have endnu flere i år.  Du kan tilmelde dig på http://www.affaldsindsamlingen.dk/, men du kan også møde op på hjørnet af Banevej og Skælskørvej, ved borde-bænke sættet nær Sorø sø. DN Sorø vil være til stede fra kl. 10-13 og her kan du få udleveret en rute, affaldssække og lidt godt at spise og drikke. Vi glæder os til at gøre forårsrent sammen!

Mere info kontakt Signe Friis Nielsen, friisnielsensigne@gmail.com

Fra borde-bænke sættet ved Sorø Sø ved affaldsindsamlingen d. 2. april 2017

Fra borde-bænke sættet ved Sorø Sø ved affaldsindsamlingen d. 2. april 2017, flere lokale politikere deltog aktivt

Fra borde-bænke sættet ved Sorø Sø ved affaldsindsamlingen d. 2. april 2017, DN Sorøs formand og næstformand var også ude for at samle ind

Flere nyheder